Wanneer:
9 december 2016 @ 16:00 – 22:00
2016-12-09T16:00:00+01:00
2016-12-09T22:00:00+01:00
Waar:
Binnenstad Elburg
Elburg
Nederland

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2016 gaat de prachtige, monumentale binnenstad van Elburg weer honderd jaar terug in de tijd. Het thema voor Kerst in de Vesting 2016 is “Kerst rond 1900”. De gezellige straatjes en smalle steegjes, de mooi gerenoveerde panden en gevels stralen de sfeer uit van een eeuw geleden. Bewoners en ondernemers van de vesting heten u van harte welkom. Muziek, zang, dans en voorstellingen; alles in het teken van nostalgie.

De oude vesting vormt met haar vele monumentale panden, kinderkopjes en smalle steegjes het ultieme decor voor dit evenement, waarbij de tijd rond 1900 echt tot leven komt.

De grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers uit Elburg zorgt ervoor dat de gemoedelijke sfeer van honderd jaar geleden welhaast volmaakt nagebootst wordt. Alle ‘moderne’ techniek wordt verwijderd en eenieder geniet van kaarslicht en olielampjes, muziek gezongen door koren en kinderkoortjes, het luisteren naar prachtige muziek van de diverse muziekverenigingen of het kijken naar de diverse voorstellingen.

De etalages zijn prachtig versierd. Winkeliers, inwoners en tal van figuranten lopen in kleding die een eeuw geleden in Elburg gedragen werd. Het is heerlijk kuieren door de vesting, waar elk steegje een schilderij lijkt van Anton Pieck. Steeds wanneer je om de hoek van een volgende straat stapt, is de verrassing groot. Een arrenslee, de burgemeester en zijn vrouw, elegant geklede dames van goede afkomst, vissers die hun netten boeten, boeren in hun werkkleding, schoffies op klompen, meisjes in hun kanten jurkjes, hellebaardiers met de stadsomroeper, hoefsmeden die paarden beslaan. Je kunt ze zomaar tegenkomen.

Er zijn volop mogelijkheden binnen de vesting waar handen en hart verwarmd kunnen worden met een glas heerlijk warme glühwein of hete chocolademelk. Ook de restaurants laten bezoekers proeven van hun specialiteiten, al of niet historisch van aard.

De culinaire markt in kerstsfeer biedt verschillende hapjes uit grootmoeders tijd, van wentelteefjes tot overheerlijke porties bruine bonen met spek en uiteraard zijn er suikerbollen van de ambachtelijke bakkers in Elburg.

Kerst in de Vesting is een fantastische manier om alvast in kerstsfeer te geraken, er is immers voor eenieder iets bijzonders te beleven.

Festivalgegevens:
Kerst in de Vesting 2016
Elburg Vesting
Vrijdag 9 december van 16:00 t/m 22:00 uur
Zaterdag 10 december van 12:00 t/m 21:00 uur
Toegangsprijs per dag volwassenen € 3,00 en kinderen van 4 t/m 12 jaar €2,00
Passe-Partout voor beide dagen: volwassenen € 5,00 en kinderen van 4 t/m 12 jaar €3,00
Parkeren gratis en op loopafstand