Activiteiten

Leuk om te beleven, doen en te zien!

Activiteiten voor teamuitjes & familiefeest

Naast een arrangement in één van onze zalen is het misschien leuk om een activiteit te doen. In en om Elburg zijn tal van leuke activiteiten om te zien, doen en te beleven. Een aantal van die belevenissen hebben wij hieronder uitgelicht.
De activiteiten bieden wij alleen aan i.c.m. een feest, lunch, buffet, diner of barbeceue in ons restaurant.  Tarieven gebaseerd op minimaal 20 volwassenen.

Botter varen

op het Veluwemeer!

Botter varen

Stap aan boord en hijs de zeilen! Een tocht met één van de historische botters vanuit de haven van Elburg is een onvergetelijke ervaring. De verhalen van de schipper en opstapper bezorgen u een onvergetelijke dag. En durft u het aan, dan zal de schipper u aan het roer zetten, zodat u zelf kunt ervaren hoe het was om IJsselmeervisser te zijn.

 

Meer informatie

– Maximaal 12 personen per botter.
– Enkel mogelijk van april t/m oktober.
– Er wordt niet gevaren bij onstuimig weer.

Bottertocht ca. 1,5 uur € 185,- per botter
Bottertocht ca. 2 uur € 240,- per botter
Bottertocht ca. 3 uur € 295,- per botter

Lekker erbij! Gevulde scheepskist
Per botter een kist met drankjes en een hapje. Zoals bier, wijn en diverse frisdranken. Hierbij een schaal met diverse kleine hapjes als bittergarnituur met ca. 3 hapjes p.p.

Scheepskist ca. 1,5 uur € 8,50 p.p.
Scheepskist ca. 2/3 uur € 12,50 p.p.

Fotopoly

Ludiek, actief, cultureel & low budget!

Meest geboekt!

Fotopoly teamuitje Elburg

Fotopoly is een interactief spel voor jong en oud dat gespeeld wordt binnen de stadsgrachten van Elburg. Het spel is uiterst geschikt voor groepen van minimaal 20 personen. In teams gaan de deelnemers, gewapend met een fotoboek, op ontdekkingstocht door Elburg.

 

Meer informatie

Bij binnenkomst in Restaurant De Haas worden de deelnemers verdeeld in maximaal 6 teams. Elk team heeft zijn eigen teamkleur. De deelnemers krijgen vervolgens instructies over de regels van het spel. Als alle regels duidelijk zijn, gaan de teams, gewapend met een fotoboek, op ontdekkingstocht binnen de stadsgrachten van Elburg.

Wanneer een team denkt de afbeelding op één van de foto’s gevonden te hebben, belt de teamcaptain naar de organisatie. De teamcaptain noemt de teamkleur en het nummer van de foto die het team gevonden denkt te
hebben. De organisatie stelt vervolgens een vraag die het team alleen kan beantwoorden als ze echt op de plek staan waar de foto genomen is. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te behalen. Het team met de meeste punten wint.

Spel i.c.m. buffet, barbecue of diner € 2,- p.p.
Losse boeking (zonder diner) € 150,-
Spelbegeleiding door De Haas (optioneel) € 35,- per uur

 

Wie is de Mol?

Citygame in historisch Elburg

Beleef zelf het Wie is de Mol spel van TV, gespeeld in onze prachtige Hanzestad Elburg. Da’s een leuk, gezellig en spannend bedrijfsuitje! Wij maken “Wie is de Mol” nog dynamischer, spannender en interactiever!

wIDm

 

Meer informatie

Te spelen in meerdere teams, per groep een eigen Mol en elke groep ontvangt een trendy iPhone om de opdrachten uit te voeren. Weg met losse A4’tjes, want met de iPhone combineren we real time scores, Twitter & What’s App in dit mega leuke Wie is de Mol programma. Pakken jullie de Mol? Tijdens de start van jullie programma wijzen we de Mollen aan en start het saboteren. Máár hoe vullen zij deze rol in? Kunnen jullie de collega’s manipuleren zonder ontdekt te worden? Iedereen kan namelijk de Mol zijn!

Programma 1½ uur € 35,- p.p. *
Programma 2½ uur € 45,- p.p. *
Programma 3½ uur met limo € 60,- p.p. *

* Prijs onder voorbehoud

Scrapheap Challenge

Bouw je eigen zeepkist en race!

Zeepkist Scrapheap Challenge

U kent vast de TV serie op Discovery Channel. Met beperkte middelen samen een gave racer bouwen van hout, banden en alles wat je verder kunt vinden… Gaan jullie ook de teamstrijd aan? Ideaal als teambuilding uitje met actieve en competitie elementen. De uitdaging is om met elkaar een Grand Prix racer te bouwen.

 

Meer informatie

Hiervoor ontvangt elk team een startkapitaal, en kunnen zij met dit geld onderdelen en bouwtekeningen kopen. Wat voor voertuig gaan jullie bouwen? De één tekent, de ander bouwt en weer een ander schildert. Een tweede team heeft een wiel over, en met een harde onderhandeling ruil je jullie overtollige producten. Wil je echt een stoere zeepkist dan kun je gaan “pimpen”. Hiervoor voer je extra opdrachten uit en koop je die stoere uitlaat, wieldoppen of zwaailichten in de “Pimp my Ride Shop”.

Na het onderhandelen, spelen en bouwen worden de zeepkisten beoordeeld op looks en prestaties. Welk team is het snelst? Jullie winst zal zoet zijn! Dit bedrijfsuitje zorgt gegarandeerd voor een leuke middag voor iedereen. Man of vrouw, jong tot oud worden betrokken bij de vele aspecten (creatief, technisch, onderhandelen) en de “pimp” opdrachten zorgen voor extra spanning.
Scrapheap

Activiteit van ca. 3 uur € 50,- p.p. *

* Prijs onder voorbehoud (maatwerk)

Out of the Box

Escape Room als City Game!

The hype van dit moment: Escape Rooms! Wij hebben de variant in een City Game! The ultieme teambuilding game. Voor je staat een box. Op slot, vol met ingenieuze games en verhalen. Elke oplossing leidt weer naar een andere game. Werk samen en denk echt ‘out of the box’. Dit spel is buiten en binnen te spelen.

 

Meer informatie

In een groep van 4 tot 10 personen neem je plaats. Voor je staat een grote box. Op slot. Vol met ingenieuze games, inclusief bijbehorende prachtige verhalen. Deze box moeten jullie open zien te krijgen. En daarvoor moet out of the box worden gedacht. Eenmaal in de box gedoken? Dan is er een grote kans op het syndroom van insanity. Dit is geen officiele titel, maar hoe vaker dit wordt geboekt, hoe groter de kans is dat dit in het woordenboek terecht gaat komen. Een wirwar van verhaallijnen, games, vragen, logica, muziek, codes, sloten, kleine kistjes, grote kistjes, blacklights, hoooooooo wacht: we are going insane. 

Elke oplossing leidt weer naar de volgende game. Het team wat het beste samenwerkt zal als eerste de enigmacode ontcijferen die leidt naar de route out of the box. (Let op: het klinkt ingewikkeld, maar wij maken alles op maat, van makkelijk tot moeilijk, dus dit is voor iedereen goed te doen! Of niet.. Samen met jullie bepalen wij de moeilijkheidsgraad.)

 • Overal mogelijk, zowel binnen als buiten
 • Denk out of the box, ideale teambuilding game voor slimmeriken!
 • De meest ingenieuze en variërende games verzamelend en samengebracht in de ultieme teambuildingsgame
 • Voor iedere groep op maat te maken (met toegevoegde vragen over de groep)
Samenwerken = overleven!
Activiteit van ca. 1½ uur € 29,50 p.p. *

* Prijs onder voorbehoud

Flikken Elburg

Detective City Game!

Flikken-Elburg-Uitje-Locatie-Moordspel-Teambuilding

Kruip nu in de huid van Floris Wolfs en Eva van Dongen. Talloze misdrijven wisten zij al op te lossen in Maastricht. Nu is het aan jullie om de volgende bloedstollende zaak op te lossen. Jullie worden opgewacht in een stad naar keuze door een commissaris en er ligt een onopgeloste moordzaak op jullie wachten. De tijd tikt en de moord zal door jullie zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Ken je de stad niet? Geen probleem, deze leer je kennen tijdens het oplossen van deze spannende moordzaak.

 

Meer informatie

Flikken

Flikken Amsterdam!Maandag gaan 130 fanatiekelingen de strijd aan. 17 verschillende teams, locatie: Amsterdam-Oost. Thanks to Maartje Henst staat alles al op en top klaar!De teams gaan op pad met de koffer. Deze zit vol met hints om de moord op te lossen. Helaas zitten de hints op slot! Door de locaties in de stad te vinden kom je achter de codes om de hints te openen. Elke hint bevat informatie om dichter bij de waarheid te komen..Welk team weet als eerste de moordenaar, het moordwapen en het moordmotief te vinden?! Zij gaan er met de beker vandoor!Benieuwd naar de activiteit flikken?https://uitjesbazen.nl/uitjes/flikken-maastricht/

Posted by Uitjesbazen.nl on Friday, August 23, 2019

De commissaris staat jullie al op te wachten in de stad en onder het genot van een drankje worden de koffers aan jullie overhandigd. De spanning loopt op en jullie moeten als team op zoek naar de code voor de koffer. Als deze gevonden is, is de eerste stap naar de oplossing gezet. De koffer is echter gevuld met een hoop mysteries, zeer uitdagende puzzels en informatie die jullie allemaal op moeten lossen. En om deze op te lossen zullen jullie verschillende punten in de stad moeten zien te vinden. The city is your playground! Het onderzoek naar de moord is dus zeer uiteenlopend en variërend en zonder het door te hebben ontdek je de complete stad.

De koffer, de verschillende puzzels, uitdagende games, cijfersloten etc. moeten allemaal worden opgelost. Alibi’s worden gecheckt, verdachten worden uitgesloten. En ook het juiste motief wordt gekoppeld. Gaat dit allemaal goed? Case closed! En de commissaris zal zeer tevreden zijn! Maar er kan natuurlijk maar één team deze bloedstollende zaak als eerste oplossen en er met de winst vandoor gaan! De winnaar gaat naar huis met de felbegeerde Flikken trofee! Denken jullie in staat te zijn om deze spannende moordzaak op te lossen voordat het te laat is?!

 • Teams van ongeveer 10 personen. 100 teams tegelijk mogelijk.
 • Next level citygame, met talloze attributen, games en een ingenieuze zaak
 • Op zoek naar de moordenaar / moordlocatie / moordwapen
 • Ontdek alle highlights van Elburg
Activiteit van ca. 2½ uur € 24,50 p.p. *

* Prijs onder voorbehoud

HAKA Workshop

Stoere teambuilding!

Haka WorkshopEl

De HAKA? Yes, dit is een super stoere team act. In oorsprong is de HAKA een ceremoniële dans uit Nieuw-Zeeland. Leg je vooroordelen naast je neer en doe mee met deze stoere, krachtige en energieke opvoering! Echt iets bijzonders voor het team!

 

Meer informatie

Voor teambuilding met uw bedrijf of een sportieve activiteit met uw familie of vrienden, alles is mogelijk.

Tijdens de ‘Indrukwekkend en intensief’ workshop van (45-75 min.) beginnen we met een kort stukje achtergrond en geschiedenis waarna we gauw aan de slag gaan met bewegen en de Ka Mate haka. Tijdens deze workshop zullen we de deelnemers tegenover elkaar zetten en zijn er andere soortgelijke uitdagende elementen! Aan het einde van deze workshop is de groep in staat om deze krachtige en beroemde haka zelfstandig uit te voeren! Uiteraard met de nodige humor en teamspirit.

De insteek van uw reservering, organisatie of bedrijf wordt meegenomen in de invulling van de workshop, hoe kunnen de waarden van haka meegenomen worden in uw team of bedrijf?

Uitdagende elementen
Tijdens de workshop komen er ook een aantal uitdagende elementen aan bod, u kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het tegenover elkaar zetten van de deelnemers!

Standaard wordt de workshop buiten gehouden op het grasveld dicht bij De Haas. Bij slecht weer kan de workshop ook binnen gehouden worden. Ca. 60 minuten.

20-30 personen € 560,-
31-50 personen € 690,-
51-75 personen € 790,-
76-100 personen € 975,-

* Prijs onder voorbehoud.

Rondvaart met rederij

op rondvaartboot

Rondvaart RederijEl

Beleef een prachtige rondvaart over het Veluwemeer. Vanuit de haven van Elburg vertrekt de boot van Rederij Randmeer. Dit is een prachtig meer met veel natuurschoon en recreatiemogelijkheden.

 

Meer informatie

 

Rondvaart van ca. 50 minuten € 8,50 p.p.
Rondvaart van ca. 100 minuten € 11,- p.p.

Workshop bloemschikken

bij Moon Bloom in Elburg!

Workshop Bloemschikken Moon Bloom Elburg

Maak bij onze buren Moon Bloom een prachtig bloemstuk! Er zijn diverse type workshops mogelijk!

 

Meer informatie

 

Afhankelijk van programma  Vanaf € 25,- p.p. *

* prijs onder voorbehoud

Bezoek Zandverhalen

Indoor zandsculpturen in Elburg

zandverhalen elburg

Één van ’s werelds grootste indoor zandzandsculpturen met uitbeeldende (bijbel)verhalen. Met zo’n 4000 m3 zand. Gelegen aan de Havenkade van Elburg, op 5 minuten lopen vanuit Restaurant De Haas.

 

Meer informatie

De zandsculpturen zijn volledig indoor, waardoor u niet weerafhakelijk bent. Een bezoek aan Zandverhalen Elburg duurt minimaal 2 uur. Langer vertoeven mag altijd, tijdens de openingstijden!

Entree groepstarief (minimaal 20 personen) € 15,50 p.p.

Stadswandeling Elburg

met de gids door oud Elburg

Haven Elburg

In Elburg heeft u de mogelijkheid om met uw groep een wandeling door historisch Elburg te maken onder leiding van een gids. Deze gids voert u door middeleeuws Elburg met zijn rechthoekig stratenplan en vertelt u onderweg het één en ander over de geschiedenis van de vesting en over de monumenten die u tijdens de anderhalf uur durende wandeling tegen komt.

 

Meer informatie
Stadswandeling met gids (1½ uur) € 6,- p.p.

Veelzijdig Elburg Route

inclusief smulmomenten!

Fietsen of wandelen door het schitterende Veluwse landschap en onderweg smullen van overheerlijke streekproducten. Beleef en bekijk de prachtige parels van de streek. Dat is de Smul & Beleef tour in veelzijdig Veluwe. Deze route voert over pittoreske landweggetjes en woeste paden, langs het water en door bos en door het historische centrum van Elburg. Onderweg zijn er diverse afstapplaatsen waar je kunt genieten van eerlijke Veluwse lekkernijen of bezienswaardigheden.

 

Meer informatie

Ontvangst bij Restaurant De Haas

 • Ontvangst met 2x koffie/thee met gesorteerd gebak.
 • Uitdelen van de fiets- of wandelroute

Lunch bij Bakkersmolen Schuld in Oostendorp

 • Lunch inclusief consumptie bij de authentieke molen

Bezoek aan A. Vogel Tuinen

 • Bezoek de beroemde tuinen van A. Vogel in ‘t Harde.
 • Inclusief theeproeverij

IJsje bij Casa Piccola

 • Een heerlijk ijsje bij de Elburgse gelaterie Casa Piccola met heerlijke smaken huisgemaakt ijs.

Borrelstop bij Brasserie Aan de Gracht

 • Een consumptie met een keuze: 1. Een bierproeverij met 3 proefglaasjes Elburgs gebrouwen speciaalbier van Stadsbrouwerij Vos. of 2. twee consumptiemunten p.p.
  Twee borrelhapjes p.p.
Beleef Elburg Route € 29,50 p.p.

Extra opties:

Fietshuur E-Bike + € 15,- p.p.
Afsluitend diner / buffet / bbq vanaf + € 23,- p.p.
Entree Zandverhalen + € 15,50 p.p.
On tour in Engelse dubbeldekker Zie ‘Hop on & off Tour’

Hop on & off Tour

On tour in de Engelse dubbeldekker
Engelse Dubbeldekker De Haas

Speciaal voor jullie staat een rode Engelse Dubbeldekker bus klaar, en stap in voor een uniek programma. Een gezellige rit word gestart. We stellen een route op maat uit met onderweg diverse afstappunten. Voor bijv. een leuke activiteit, lunch, diner of bezienswaardigheid. In de bus zijn comfortabele zitjes, Engelse sfeer, maar ook sfeerverlichting en muzieksysteem. 

 

Meer informatie

Maximaal 50 personen per bus. Er zijn in totaal twee bussen beschikbaar.

Maatwerk programma (3½ uur) Vanaf € 1450,- per bus.

Heb je andere ideeen? Vertel het ons en wij gaan op zoek!

Bekijk de avond programma’s

Van pubquiz, entertainment, spelshow tot complete muziekshows! Bekijk de diverse mogelijkheden ter uitbreiding van je feest.

Teamuitje

Voor het personeelsfeest of een zakelijke event hebben wij veel arrangementen en mogelijkheden. Een heerlijke dag als teamuitje of teambuilding. Met daarbij lekker eten en drinken.

Feestje geven!

Een verjaardag of jubileum?  Of gewoon een gezellig uitje met vrienden? Bekijk hier alle mogelijkheden voor een receptie, buffet of barbecue. Ook voor leuke activiteiten om erbij te doen!

Vier feest met onze leukste activiteiten!

Teamuitje of bedrijfsuitje organiseren voor je bedrijf

Een bedrijfsuitje organiseren begint bij Restaurant De Haas. Of u nu op zoek bent naar een sportieve bedrijfsuitjes, teamuitjes of personeelsfeesten: bij Restaurant De Haas in Elburg vindt u altijd het bedrijfsuitje dat u zoekt.  We liggen op de rand van de Veluwe, in de prachtige Hanzestad Elburg. Door de vele monumenten de prachtige straatjes is Elburg de ideale plek voor uw personeelsuitje. Elburg beschikt tevens over een aantal unieke locaties die uw teamuitje of familiedag, in combinatie met de evenementen van Restaurant De Haas, tot een groot succes kunnen maken.

Een familiedag organiseren in Gelderland

Wilt u een onvergetelijke familiedag beleven in Gelderland? Boekt u dan een van de arrangementen van Restaurant De Haas. Ons restaurant en partycentrum in Elburg is een unieke en veelzijdige locatie midden in het historische stadje. Wanneer u een gezellige familiedag wilt organiseren met uw familie, vindt u bij ons de meest uiteenlopende activiteiten voor jong en oud.

 

Uitje organiseren in de regio Zwolle, Veluwe, Flevoland, Gelderland of Overijssel

Restaurant De Haas ligt centraal in Nederland, tussen de grote plaatsen Zwolle, Apeldoorn, Harderwijk, Lelystad en Dronten. In de gemeente Elburg is alles te vinden: Water van Veluwemeer, heide, Veluwse bossen, weidse landschaappen en monumentaal erfgoed.

Ons adres

Jufferenstraat 21, 8081 CP, Elburg

Bel ons

(0525) 681737

Contact met De Haas:

13 + 4 =

                

Jufferenstraat 21
8081 CP ELBURG

0525-681737
info@restaurantdehaas.nl

KvK: 08056948
BTW nr: NL801669406B01
Rabobank: NL51 RABO 0314 701 087
BIC: RABONL2U 

X