/*** Accordion ***/ }

Op interactieve ontdekkingstocht door Elburg!

Ludiek, teambuilding, actief en cultureel

1,- p.p.

Fotopoly is een interactief spel voor jong en oud dat gespeeld wordt binnen de stadsgrachten van Elburg. Het spel is uiterst geschikt voor groepen van minimaal 20 personen. In teams gaan de deelnemers, gewapend met een fotoboek, op ontdekkingstocht door Elburg.

Er zijn twee edities van het spel:

  • Beginners editie (voor mensen die Elburg (nog) niet kennen)
  • Gevorderde editie (voor mensen die Elburg al kennen

Voor maar € 1,00 p.p. i.c.m. buffet of barbecue

Hoe werkt het spel:

Bij binnenkomst in Restaurant De Haas worden de deelnemers aan het spel in maximaal 6 teams van 4 tot 8 personen verdeeld. Elk team heeft zijn eigen teamkleur. Aan de hand van een dvd krijgen de deelnemers vervolgens instructies over de regels van het spel. Hierna wijst elk team een teamcaptain aan. De teamcaptains houden gedurende het spel telefonisch contact met de organisatie die achterblijft in Restaurant De Haas. Als alle regels duidelijk zijn, gaan de teams, gewapend met een fotoboek, op ontdekkingstocht binnen de stadsgrachten van Elburg. Het fotoboek bestaat uit afbeeldingen van bijvoorbeeld huizen, bruggen of borden.

Wanneer een team denkt de afbeelding op één van de foto’s gevonden te hebben, belt de teamcaptain naar de organisatie in Restaurant De Haas. De teamcaptain noemt de teamkleur en het nummer van de foto die het team gevonden denkt te hebben. De organisatie, die bij het Fotopoly speelbord staat, stelt vervolgens een vraag die het team alleen kan beantwoorden als ze echt op de plek staan waar de foto genomen is. De organisatie houdt op het speelbord de puntentelling bij.

De winnaar:

Het doel van het spel is zoveel mogelijk punten te behalen. De hoeveelheid punten die een team krijgt voor het vinden van de afbeelding op een foto hangt af van de moeilijkheidsgraad van de foto en van de snelheid waarmee het team de locatie op de foto vindt.

De rol van de organisatie:

De organisatie deelt de deelnemers in teams in. Na de instructie blijft de organisatie achter in Restaurant De Haas om de telefoontjes van de teamcaptains aan te nemen en aan de hand hiervan het speelbord te bedienen. De organisatie moet er dan ook voor zorgen dat elk team een mobiele telefoon bij zich heeft en dat de leden van de organisatie die achterblijven in Restaurant De Haas ook 1 of 2 mobiele telefoons hebben. Als er 1-3 teams zijn, kan 1 persoon van de organisatie het speelbord bedienen. Zijn er 4-6 teams dan moet dit door 2 personen met elk een mobiele telefoon gedaan worden.

Tijdsduur en aantal deelnemers:

Het spel duurt ongeveer 1 – 1,5 uur. Per spel kunnen 48 personen deelnemen. Bij meer dan 48 deelnemers kunnen twee spellen gebruikt worden. Wanneer de organisatie door medewerkers van Restaurant De Haas gedaan wordt, wordt hiervoor per medewerker € 32,50 in rekening gebracht.

Bij regen zijn er paraplu’s aanwezig in de teamkleuren!

Per team is 1 mobiele telefoon nodig, evenals voor de mensen die achterblijven als organisatie. Deze telefoons moeten de deelnemers zelf meenemen.

Kosten:

Vanaf 20 personen i.c.m. met buffet of barbecue 1. p.p. (excl. buffetkosten)
Voor losse boekingen 95. per spel
Spelorganisatie door medewerker van De Haas 32.5 p.u.

 * De eventuele mobiele telefoonkosten zijn voor eigen rekening van de deelnemers.

X