(16 maart)

We hebben een wereldprimeur bij De Haas. Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk om de Westmalle ‘Extra’ buiten de kloostermuren te proeven. Dit bier is enkel bedoeld voor intern gebruik van de monniken. Echter zal éénmalig een uitzondering worden gemaakt! Op vrijdag 18 maart, vanaf 20:30, organiseert De Haas i.s.m. Westmalle een ‘Tap Take Over’. Alle drie de bieren van dit klooster zijn te proeven en te nuttigen. Waaronder dus ook de ‘Extra’.

Westmalle ‘Extra’
De goudblonde Extra wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is alleen bedoeld voor intern gebruik. Dit bier drinken de monniken en hun gasten immers enkel bij het middagmaal. Typisch voor de Extra is dat hij alleen met water, gerstemout en hopbellen wordt gebrouwen. Hij deelt zijn gist met de Dubbel en Tripel en is dus ook een bier van hoge gisting, al bevat hij maar 4,8% alcohol. Het aroma is typisch Westmalle en het hoppige karakter zorgt voor een dorstlessende droge afdronk.

Ook de Westmalle ‘Tripel’ en de Westmalle ‘Dubbel’ zijn aanwezig aan de tap.

Westmalle ‘Dubbel’
Het donker, roodbruine trappistenbier van Westmalle bevat dankzij nagisting op fles een rijke en complexe smaak die gekenmerkt wordt door moutige en fruitige toetsen met een fris bittere finale.

Westmalle “Tripel’
Voor het eerst gebrouwen in 1934 wordt de Tripel van Westmalle wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd. Een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus.

Reserveren is niet nodig. De proeverij is (aan de bar) van het Grand Café. Op = op!